Nisse Lind dragspelsjazzens fader Kvällsstunden

Alice Babs & Nisse Linds – Vax Records

Gjorde nära 500 skivinspelningar och genomförde vid tre tillfällen fleråriga turnéer i USA. Dragspel, både stora dragspel och små durspel, är vanliga i svensk folkmusik och gammeldansmusik. Föräldrar: bageriarbetaren Enok Simeon L o Anna Matilda Andersson. Han hade bland annat ett mycket nära samarbete med Alice Babs som sa så. Nisse Lind var en jazzpionjär, trots att han mest blev känd som jazzdragspelare, och vars första skivor med hot-trion marknadsfördes som “Sveriges första riktiga jazzskivor”. Spelade i tidiga tonår dragspel på stumfilmsbiografer. Instrumentet förekommer också i countrymusik och används av många dansband. Alice Babs Nilsson Sonora After you’re gone Nobody’s sweetheart 107 Nisse Lind Hot Trio vok. Visa profiler för personer som heter Nisse Lind. Rättelser Skicka gärna in en rättelse på denna artikel om du hittar något fel.

Efter fjärde LP:n “Aston!” 1983 slutade trumpetaren Alf Bybrant och dragspelaren Nisse Lind. Han spelade även piano med Thore Ehrling, men bildade senare sin egen orkester, Nisse Linds hot-Trio, med dragspelet som. Vår musik har spelats mycket i SR P4 och radioprogram såsom Dacapo och Melodikrysset. Nisse L började redan som treåring traktera dragspelet. Dragspel var kult i allra högsta grad. Följande inspelningar ingår: Erling Grönstedts Dragspels-Sexa. Detta är en njutbar skiva med fina överföringar från gamla 78-varvare. DRAGSPELSKVARTEN Onsdagar 13.00 med repris Söndagar 12.00 Välkomna!! Stefan Lagesson berättar om dragspelare och deras musik Alla nedanstående sända program kan …. På 30-talet kom Nisse Lind med sin hottrio och nu blev också foxtrot och slowfox på modet. Till råga på eländet var trion som ackompanjerar henne känd för svenska musiklyssnare som Nisse Linds hot-trio – hu, så hemskt. Box med 2 CD + 48-sidig booklet med bilder & texter om artisterna; Ragnar Sundqvist, Erik Frank, Carl Jularbo, Nisse Lind, Sven Hylén, Olle Johnny, Andrew Walter, Jack Gill, Carl & Eric Gylling, Gunnar Hahn, Hans-Erik Nääs, Lill-Arne Söderberg, Ivan Thelmé. Magnus Lind hoppade av efter succéåret 1982. Det talas normalt om två olika typer av dragspel; knappdragspel och pianodragspel. Det förekommer också i country, samt används av många dansband.

Bilder av Nisse Lind Dragspel

Veckans Nöjesprofil: Nisse Lind Nisse Lind var dragspelare, pianist, kapellmästare och skapade med sin Hot-trio en helt ny musikgenré med häftig dragspelsjazz ackompanjerad av kontrabas och gitarr. Alice Babs & Nisse Linds Hot-trio. Nils (Nisse) E Lind, urn:sbl:10401, Svenskt biografiskt lexikon (art av Björn Englund), hämtad 2019-12-02. Observera dock att endast regelrätta faktafel samt inläsningsfel korrigeras. Artiklar i kategorin “Svenska dragspelare” Följande 97 sidor (av totalt 97) finns i denna kategori. Under sin karriär gjorde han ett otal skivor, många tillsammans med Alice Babs. Lind, Nils (Nisse) Einar, f 27 okt 1904 i Sthlm, Kat, d 25 okt 1941 där, Sofia. Spelade med Eric Zölls orkester 24—25, med Allan Hedbergs sommaren 25. Hasse Lind spelar dragspel, gitarr, fiol, munspel och sjunger härliga visor. Låt er glädjas till tonerna av en bit svensk historia. Boka in Hasse Lind till Folkets Hus, …. Det var det underbaraste jag hört och jag började själv spela dragspel. Lägsta pris på Babs Alice/nisse Lind – Alice Babs & Nisse Linds Hot Trio är 129 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 2 jämförda butiker. View credits, reviews, tracks and shop for the 1941 Shellac release of Livet I Finnskogarna / Norska Valsen = Lundby-Valsen on Discogs. Detta innebär musik med influenser av dåtidens jazz och mycket dragspel. Alice Babs Sonora Sweet Sue Back to back 108 Nisse Lind Hot Trio vok. I det här programmet får vi lyssna till följande: Elon Dahl, Gnesta-Kalles kapell, Stefan Persson, Bæljtrøkken, Leif Roos kapell, Eskil Columbus, Jernbrukarna, Sven-Olof Nilssons dragspelssextett, Bertil Boo, Viljo Vesterinen samt Sven Hylén och Nisse Lind. Svensk jazzmusiker (dragspel och piano), kapellmästare och kompositör. Lind var engagerad vid Paramountorkestern 1926-1929 som pianist. Under min uppväxt kom det mest att handla om idrott, men även musik som alltid fanns i hemmet. Svensk mediedatabas (SMDB) – Svenska dragspelsmästare. 32. Accordeonn nola / Jularbo juniors Hot-Trio med Ebbe Jularbo, Erik Frank och Gösta Hansson. Explore releases from Nisse Lind at Discogs. Shop for Vinyl, CDs and more from Nisse Lind at the Discogs Marketplace. Gå med i Facebook för att komma i kontakt med Nisse Lind och andra som du känner. Skivdebuterade som 18-åring 1910 och blev svensk mästare 1911. Införde det italiensk-amerikanska spelsättet i Sverige. Tillverkade egna dragspel, Raggie Special, från 1937 fram till 1947. Lind genomförde en del soloprojekt för att senare bli framgångsrik och långvarig medlem i Perssons Pack. Det första dragspelet konstruerades 1822 av Friedrich Buschmann. Ett dragspel är ett slags luftdrivet fritungeinstrument och ljud frambringas på ett liknande sätt som det från ett munspel. Schottis, hambo och polkett för att inte tala om tango blandades ut med valserna. I Undersvik kom många i Spännar-Villes fotspår. Håll till godo och lyssna på dessa så länge. Om du inte gillar dragspel, så låt dig inte avskräckas av skivans titel. Dragspel 1, Dragspel 2, Dragspel 3, Dragspel …. Every Noise at Once · dragspel scan playlist intro pulse new. Jag har spelat dragspel sedan 5 års ålder och spelar fortfarande ofta och gärna på detta instrument. När jag inte turnerar eller är på resande fot så ljuder dragspelet hemma i Bettna i Södermanland. Under åren så har jag spelat med olika orkestrar. En av dessa är Sture Synnefors som med sina medmusikanter, Rune Stålspets saxofoner, Christer Karlberg gitarr, Lars Burman bas och Bosse Söderberg gav en …. A playlist featuring Toradertrioen, Roland Cedermark, Jularbo Jr’s Hot-Trio, and others. Nisse Lind. Nils Einar Lind, nicknamed “Nisse” or “Bagarn” (October 27, 1904 in Stockholm – October 25, 1941 in Stockholm) was a Swedish jazz accordionist and pianist. He recorded frequently in the 1930s and was a regular performer on radio and film soundtracks up to the time of his death. Inspirerad av Erik Frank, Nisse Lind och Jularbo hanterar Anders Larsson sitt dragspel uppbackad av Thorbjörn Hellman på gitarr och Matti Juusola på bas. Tack och lov att jag inte löser krysset på egen hand för enligt mina väldigt kunniga medkryssare var det Nils Nisse Lind som spelade på sitt (förmodar jag) dragspel.—–En snabb googling visar att det stämmer, Lind dog 1941.—–Det här var ju riktigt bra.

Jacqueline

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *